Zorgmassage voor kankerpatiënten.

(maar ook geschikt voor andere zorgbehoevenden zoals fibromyalgie, CVS en pijnpatiënten of gewoon mensen die een zalige diepe ontspanning willen)

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt dan staat de wereld op zijn kop. Ongeloof, woede, waarom ik? Spanning en ongerustheid veroorzaken stress en verdriet. Dit is niet bevorderlijk voor het herstel. Tijdens de chemo en bestralingsbehandelingen krijgt je lichaam heel wat te verduren op zowel lichamelijk als emotioneel vlak en aanraking gebeurd enkel nog op een strikt medische manier. 

Wat kan een zorgmassage op dat moment voor jou betekenen?
Het is een zachte, veilige en relaxerende massage die werkt op het zenuwstelsel en niet op de spieren. Er wordt geen of een zachte druk gebruikt. Rust, ontspanning, zorgzaamheid en aandacht staan centraal bij deze massage. De massage geeft je positieve aandacht en helpt je zo om je eigenwaarde terug te vinden, het contact en het vertrouwen in je lichaam terug te vinden en je zelfvertrouwen te laten groeien. Je ervaart dat je lichaam nog steeds prettig aanvoelt ondanks de pijn en de vermoeidheid. Voorafgaand aan de massage vindt een kort kennismakingsgesprek plaats. Als masseur heb ik een extra opleiding gevolgd bij de VZW-zorgmassage, welke is erkend door 'kom op tegen kanker'.
Een zorgmassage gaat jou niet genezen, maar kan een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van je leven op dat moment. De warme en zachte aanraking geeft jou een liefdevolle en warme cocoon waarin het leuk is om je terug te trekken.